Nagyon koszos térkő tisztítás meleg vizes mosóval

Nagyon koszos térkő tisztítás nagynyomású meleg vizes mosóberendezéssel Budapesten és vonzáskörzetében már 700Ft/nm-től. A térkövek idővel koszosak lesznek és elszíneződnek, mert megtapad rajtuk a levegőben szálló apró szemcsés szennyezőanyag. A nagynyomású melegvizes mosás hatékonyan és alaposan eltávolítja a makacs szennyeződéseket. Eltávolítja az olajfoltokat, mohát és egyéb lerakódásokat a térkövekről, hogy azok újra ragyogóan tiszták és frissek legyenek.

A nagynyomású meleg vizes mosóberendezéssel gyorsan és olcsón visszaállítjuk a térkövek eredeti szépségét és tisztaságát!

Ahogy az idő múlik, a kültéri térkövezetek, mint például a járdák, teraszok vagy akár az udvari kocsifeljárók, könnyen koszolódhatnak és elszíneződhetnek. A lerakódott szennyeződések, moha, és egyéb lerakódások idővel egyenetlen, csúnya felületet eredményezhetnek, ami ronthatja az ingatlan megjelenését és értékét. Szerencsére azonban, a megoldás meglepően egyszerű lehet. Nagynyomású meleg vizes mosás.

Miért fontos a térkő tisztítás?

A kültéri térkövek, melyek az udvarokon vagy ingatlanok körül találhatók, gyakran ki vannak téve a környezeti hatásoknak, beleértve az esőt, a hó olvadását, a fagyot és a napsütést. Ezek a tényezők hozzájárulhatnak a szennyeződések felhalmozódásához és az elszíneződéshez. A kosz, moha, algák és egyéb szerves anyagok felületre tapadása nemcsak esztétikai probléma. Hosszú távon a térkövek integritását is veszélyeztetheti, illetve csúszóssá válhat a térkő.

Rendszeres tisztításuk megakadályozza a szennyeződések mélyebb rétegekbe való beszivárgását, megőrzi a felületüket és hosszabb élettartamot biztosít.

A meleg vizes mosás ereje

Nilfisk mh 7p-220/1120peA meleg vizes mosás egy hatékony módszer a kültéri térkövek tisztítására. Ez a folyamat magában foglalja egy speciális mosóberendezés használatát, amely forró vizet használ a szennyeződések eltávolítására. A meleg víz segít feloldani a makacsabb szennyeződéseket, miközben a nyomás alatt lévő vízsugár erőteljesen eltávolítja azokat a felületről. Ezáltal a térkövek újra ragyogóan tiszták lesznek anélkül, hogy károsodást okoznánk rajtuk.

A Nilfisk mh 7p-220/1120pe nagynyomású motoros melegvizes mosó professzionális használatra alkalmas olyan területeken is, ahol nem áll rendelkezésre elektromos forrás. A modell jellemzően tartályból, kutakból vagy folyóból is tud vizet szívni, amit szűrés és melegítés után használunk fel. A berendezés nagy fokú használati autonómiát biztosít, hiszen olyan helyen is tudunk dolgozni vele, ahol nincs áram és csapvíz. Az MH PE/DE így ideális megoldás a hatékony meleg vizes tisztításhoz.

Milyen felületeket lehet mosni a nagynyomású mosóval?

A nagynyomású mosók sokféle felület tisztítására alkalmasak lehetnek, beleértve:

 • Nilfisk mh 7p-220/1120peKültéri járdák és járdaelemek (térkő, beton, stb.)
 • Kerti utak és járdák.
 • Kiépített köves utak és ösvények.
 • Márvány, műkő, sírkő, beton, csempe, járólap felületeket.
 • Kerti bútorok (fa, műanyag, fém).
 • Teraszok (fa, kő, csempe).
 • Kerti kemencék és grillezők.
 • Háztető felületek a cseréptől a zsindelyig.
 • Falfelületek (pl. házak, kerítések)
 • Kiépített szilárd medencék felülete,
 • Garázsok és pincék lejárata, felülete.

Fontos megjegyezni, hogy a melegvizes nagynyomású mosót megfelelően kell használni, mivel túl magas nyomás esetén károsíthatja a felületet. Például túl magas nyomású vízsugár károsíthatja a puha fafelületeket vagy a festett felületeket is. Éppen ezért mindig teszteljük előzetesen egy kisebb, kevésbé látható területen, hogy megbizonyosodjunk arról, hogy a nagynyomású mosó megfelelően alkalmazható-e az adott felület tisztítására.

Az MH PE/DE kocsira szerelhet egységben van, és nagy hatékonyságot, alacsony tisztítási költségeket és egyszerű használatot kínál. Minden gép hatékony és olcsó vízmelegítést kínál az EcoPower kazánrendszerrel.

Hogyan tisztítjuk meg a térkövet melegvizes mosóval?

Cégünk alapos és tiszta munkát végez a felülettisztítás során:

 1. Előkészületek: Ügyelünk arra, hogy a területet alaposan megtisztítsuk az esetleges nagyobb szennyeződésektől, és eltávolítjuk a felesleges tárgyakat a felületről.
 2. Beállítások: Beállítjuk a melegvizes mosót az adott felület típusának megfelelő nyomásra és hőmérsékletre. A túl nagy nyomás vagy hőmérséklet károsíthatja a térköveket.
 3. Mosás: Elkezdjük a mosást az egyik sarokból indulva, és egyenletesen folytatjuk, figyelünk arra, hogy ne hagyjunk ki részeket. Minden egyes területen akár többször is átmegyünk, hogy eltávolítsuk az összes szennyeződést.
 4. Utókezelés: Ha szükséges, utókezelést alkalmazunk, például algagátló vagy felületvédelem formájában, hogy hosszabb ideig megőrizzük a térkövek tisztaságát és állapotát.

A melegvizes mosást a felület anyagának és a szennyeződés mértékének megfelelően kell elvégezni, és szükség esetén elő kell áztatni vagy többször átmosni a tökéletes eredmény érdekében. A túlzott nyomás vagy magas hőmérséklet alkalmazása károsíthatja a térköveket vagy akár a környező területet is. Ezért a felületeket kíméletesen mossuk.

Miért érdemes a térkövet időnként tisztítani?

A térkő tisztítása fontos, mert ez megőrzi az esztétikus megjelenést és hosszabb élettartamot biztosít.

Néhány fő ok:

 • Esztétikai megjelenés: A rendszeres tisztítás megszünteti a koszt, mohát, és egyéb szennyeződéseket, amelyek idővel lerakódhatnak a térkövek felületén. Ez segít megőrizni a kő eredeti színét és textúráját, valamint megszünteti a kellemetlen látványt.
 • Biztonság: A tisztán tartott térkövek csúszásmentes felületet biztosítanak, csökkentve ezzel a balesetek kockázatát, különösen nedves időjárási körülmények között.
 • Tartósság: A szennyeződések eltávolítása segít megőrizni a térkövek minőségét és tartósságát. Például a mohafoltok és egyéb organikus anyagok lassan károsíthatják a kő anyagát, így idővel roncsolhatják azt.
 • Vízelvezetés: A szennyeződések eltávolítása a térkövekről javítja a vízelvezetést, ami megakadályozza a víz visszatartását és a vízszigetelési problémákat.

A térkő tisztítás és karbantartása tehát nemcsak esztétikai szempontból fontos, hanem a tartósság és biztonság szempontjából is.

A kültéri térkövek tisztítása a melegvizes nagynyomású mosóval hatékony módszer a szennyeződések és elszíneződések eltávolítására. Ezáltal nemcsak az ingatlanunk megjelenése javul, de hosszabb élettartamot is biztosítunk a térköveknek. Ügyelünk a megfelelő beállításokra, hogy elkerüljük a károsodást, és szükség esetén előmosással lazítjuk fel a makacs szennyeződéseket.